TONDACH® естествено красиви и дълготрайни покриви!

Покрив на църква – отличен в международен конкурс

06. март 2012

Покрив на църква – отличен в международен конкурс Покривът на базиликата е изцяло обновен. През 2011 год.  получи международно отличие в Дъблин, Ирландия. Специални поздравления успешния проект получи фирмата, ангажирана с ремонта на покрива.

Покривът на църквата – основна част от цялата реновирана площ

През 2007 година в рамките на цялостната реновация на манастира Клостернойбург, покривът на базиликата бе изцяло подновен:

Покривна площ от 2.200 m², с подпокрив – керемиди в тъмнокафяво, светлокафяво и зелено. Керемидите са модел БИБЕР на фирма ТОНДАХ. Изпълнител на проекта бе фирма Герхард Хол от Виена.  

Различните по цят керемиди бяха наредени по определена схема/модел. Поради сложността на изпълнение, както и факта, че достъп до покрива бе възможен единствено от едната страна на базиликата, разходите за цялостното изпълнение достигнаха сумата от прибл 600.000 евро

Успех в международен конкурс

В края на 2007 година покривът на църквата бе повод радост и гордост – малко по-късно получи и международно отличие: през 2011 година Международната федерация на майсторите на покриви обяви международен конкурст за „най-добре свършена работа“. За стръмни покриви бяха внесени общо 18 проекта от 9 държави, между които покривът на базиликата, който спечели конкурса. 

Снимки: TONDACH Глайнщетен АД