TONDACH® естествено красиви и дълготрайни покриви!

TONDACH® Актуално

25. март 2013
Конкурс на TONDACH® за най-добър специалист по изграждане на покриви – връчени Оскари в бранша!

На официална церемония, организирана в централата на TONDACH® в Австия в рамките на конкурса „Най-добър специалист по изграждане на покриви 2012“ бяха отличени 3-те най-добри международни проекта. За победител журито отличи г-жа Сузана Вакута с проекта „Винарна Звонко Богдан“ от Р Сърбия. Второто място бе отредено на специалистът по изграждане на покриви г-н Карел Маркварт с проекта му „Църквата на Света Ана“ от Чехия. На трето място журито класира Наги Петер и Вираг Жолт за покрива на еднофамилна къща в Унгария.

За конкурса

TONDACH организира конкурса за първи път през 2008 г.  и награждава най-добрите покривни проекти, реализирани като цялостна покривна система. Конкурсът е насочен към професионалисти и има за цел да покаже многообразието и иновативните продукти TONDACH®, които се полагат при различни изисквания и условия. Конкурсът беше обявен за втори път в 13 страни. В него имаха право да участват специалисти по покриви от Австрия, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, Македония, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, България, Хърватия и Словения.

Интересът към конкурса бе потвърден чрез подадените  660 проекта с най-красивите покриви на TONDACH®. Оценяването бе по следните критерий: Покривно покритие с TONDACH®; техническа обработка респ. полагане на продуктите, TONDACH® детайлни решения, включващи допълнителните аксесоари респ. елементи. Срок за изграждане на покрива – 1 година, независимо от етапа на изграждане на фасадата. Фокусът бе поставен върху покрива. В конкурса се допускаха за участие професионалисти от различни целеви групи – майстори на покриви, инвеститори и т.н

Международно жури и награди

Първият етап на конкурса бе отличаване на най-добрите проекти на национално ниво. Трите най-добри проекта от съответната държава автоматично се включваха в международната надпревара TONDACH най-добър специалист по изграждане на покриви.

В международен план TONDACH® проектите бяха оценени от квалифицирано жури, чиито състав бе от представители на 4 държави:

Чехия

Г-жа Хелерова

строителен експерт

Унгария

Г-н Р.Филус

специалист по изграждане на покриви

Сърбия

Проф. Александра Кръстич

преподавател в Университета по архитектура

Австрия

Маг. Мартин Олбрих

Прокурист на ТОНДАХ Глайнщетен АД

Чрез точкова система международното жури оцени проектите на заседание в Австрия. Наградите за първите 3 места бяха определени така:

1-во място: VW Amarok, TDI 4x4

2-ро място: EUR 2.500,‐‐

3-то място: EUR 1.500,‐‐

Победителите:

1-во място: Сърбия
  Винарна Звонко Богдан - Суботица

 

 

 

 

Кратка информация:
  Специалист по изграждане на покрива:
  Покривна площ:
  Продукт:
  Цвят:

1-во място
Зузана Вакута – Тук Угарнице bb RS-24000 Суботица
2.800 m²
TONDACH готически Бибер 
Гразура Амадеус естествен цвят, бяло, зелено, жълто

Винарната на Звонко Богдан се носи духа на средновековното респ. регионалното наследство.

Покривната площ от приблизително 2.800 m² е покрита с TONDACH® готически Бибер в три различни глазури. Наличието на креативност е осезаемо, високо качество на изпълнение. Съчетанието от цветове на глазура Амадеус естествен цвят, жълто зелено и бяло придават на покрива индивидуалност. Ъгловата кула е отличителен знак за региона, в който се намира обекта.

Обектът е перфектно съчетание на функционалност, ефективност, естетика и рационално използване на материалите.

 

2-ро място: Чехия
  Параклис Св. Анна - Брежани

 

 

 

Кратка информация:
  Специалист по изграждане:
  Покривна площ:
  Продукт:
  Цвят:

2- ро място

Карел   Маркварт Прага
475 m²
TONDACH монах и монахиня
естествен цвят

Този проект е религиозен обект. Параклисът Св Ана е построен през 1707 година в стил Барок-готик.

Куполът е покрит с „Монах и монахиня“. Покривът на историческата постройка трябваше да бъде изцяло саниран, като трябваше да се запази оригиналния му вид. Покривната площ от приблизетелно 475 m² бе покрита с TONDACH Монах & монахиня.

3-то място: Унгария
  Еднофамилна къща

 

 

 

Кратка информация:
  Специалист по изграждане:
  Покривна площ:
  Продукт:
  Цвят:

3-то място

Наги Вираг   Унгария
390 m²
TONDACH Бибер
антик

Този проект представлява изключително красива семейна къща. Покривната площ е приблизително 390 m² и е покрита с TONDACH Бибер – цвят антик. В непосредствена близост до къщата има лятна постройко, която е изградена в къщия стил. Сградата е съчетание от модерен и традиционен стил. При избора на покривен материал TONDACH спечели предимство. 

За допълнителна информация:

Сабине Линер
Корпоративен маркетинг & Комуникаций

TONDACH Глайнщетен АД, A-8443 Глайнщетен

Tel. ++43 3457 2218-16 | Fax ++43 3457 2218-62
e-mail: linner.sabine@tondach.at