TONDACH® естествено красиви и дълготрайни покриви!

TONDACH® достави специални покриви за Сочи

23. януари 2014

Доставките за Сочи бяха извършени в срок

Преди повече от 2 години TONDACH® Глайнщетен АД получи специална поръчка да доставка на покривни материали за олимпийския проект "Горная Карусел". Това е един от най-мащабните проекти за развитие в планински регион Красная поляна в рамките на Олимпиада 2014. 

Съгласно договореностите между двете страни керемидите бяха произведени и доставени в срок. Транспортирането бе извършено с камион (къса отсечка), след това влак и кораб. Това бе първата стъпка към старта на строителните дейности по изграждане на покривите на олимпийското село.
Нобелов хотел с нов TONDACH®

В процеса на работа по подготовката за Олимпиада 2014 в региона на Сочи бяха реновирани редица сгради. Покривът на нобеловия хотел „PEAK“ в Красная поляна бе подменен изцяло. Покривната площ от 6.500 m² бе покрита с модела БИБЕР, червена енгоба. Покриването с този модел придава класически стил на покрива, а двойното застъпване гарантира сигурност и защита. СПА хотелът разполага с 92 луксозни стаи  и апартаменти. " За нас това бе специална поръчка, която ни даде възможност да докажем на практика за сетен път нашата компетентност при системните покривни решения" - сподели маг. Мартин Олбрих, прокурист на TONDACH® Глайнщетен АД.

TONDACH® керемиди за проекта "Горная Карусел" в Сочи

Този проект включва спортен и туристически комплекс и олимпийското село, където ще бъдат настанени медиите, отразяващи Олимпиадата. Проектът бе завършен в края на 2013, в него са включени жилищни сгради, сгради за отдих, спортни и туристически центрове, бутици, хотели и ресторанти, както и медицински център. Легловата база е с капацитет 1780 места е разположена на площ от 580 хил.m²
Общата покривна площ е 160.000 m² и е покрита с различни модели продукти TONDACH® вкл. съответните аксесоари като вентилационни керемиди, капаци, снегозадържащи системи. Сградите, намиращи се на надморска височина от 540 до 960 м са покрити с TONDACH® продукта ВЕНЕРА в два различни цветови нюанса. Моделът се отличава с елегантност и функционалност и е с размери - 29 x 48,5 cm. Разходната норма е 11 бр/m².

TONDACH® иноваций -  специална разработка за проекта СОЧИ

TONDACH® моделът ВЕНЕРА, цветове RV3 и RV4 бе разработен на няколко етапа от TONDACH® Глайнщетен,  руски екип архитекти, представители на инвеститора, както и специалисти по изграждане на покриви. Цветът  включва зелени, жълти и сиви тонове, които придават хармоничен вид и средиземноморски акцент на покривната повърхност. Всичко това е плод на шестмесечен труд на екипа, като през този период бяха създадени 6 различни варианта.

За допълнителна информация:

Нина Рашева
Маркетинг & Реклама
ТОНДАХ България ЕООД,
1172 София
Тел. ++359 2 988 36 20 | Fакс ++359 2 980 96 18
E-Mail: nina.rascheva@tondach.bg

 

 

Снимки: TONDACH Глайнщетен АД