TONDACH® естествено красиви и дълготрайни покриви!

TONDACH подпомага засегнатите от наводненията на Балканите...

23. юни 2014
Ein Haus versinkt im Schlamm

Катастрофални наводнения на Балканите:

ТОНДАХ подпомага засегнатите от наводненията с доставка на керемиди за 100 нови покрива!

Глайнщетен, юни 2014: Повече от 3 милиона души са засегнатите от наводненията в Сърбия, Хърватия и Босна и Херцеговина.
Положението в засегнатите от наводненията на Балканите постепенно се стабилизира, но новите валежи отново предизвикаха безпокойство в отделни райони на Сърбия и Босна. Последиците са разрушени къщи и тиня. Според Европейската банка за възстановяване и развитие загубите от настъпилите вледствиена наводненията щети възлизат на 3 милиарда евро.

Спешна помощ за доставка на строителни материали
Рачистването в кризисните региони продължава, започват и дейностите по възстановяване. Най-силно засегнати са отделни части на Сърбия, Босна и Херцеговина. За възстановяване на домовете на хората от тези региони, ТОНДАХ и ВИНЕРБЕРГЕР предоставят безвъзмездно керемиди и тухли.

„За нас е приоритет подпомагането на хората от тези региони. Ние трябва да реагираме така, че хората максимално бързо да имат отново покрив над главата си, както и необходимата инфраструктура като дтски градини, училища и болници. Наред с различните организации за подпомагане ние се чустваме съпричастни и искаме да дадем своя принос за възстановяване. Ще предоставим керемиди за 100 покрива на част от засегнатите от наводненията“ отбелязаха членовете на управителния съвет на ТОНДАХ Глайнщетен АД Мартин Олбрих и Маркус Пехланер. Винербергер и Пайплайф също подпомагат засегнатите.

Възстановянето може да започне
ТОНДАХ И ВИНЕРБЕРГЕР имат производствени предприятия и търговски дружества в засегнатите от наводненията държави. Хората от тези региони могат да се свържат на място със следните организации:

Хърватия                                                                                                   Сърбия
Хърватски червен кръст                                                            Хаусинг център
Ул. Червен кръст 14, P.P. 93                                                      Яше Продавича 16
10 001 Загреб                                                                          11000 Белград

Босна
Каритас Швейцария
Травничка 1
71000 Сараево

„Щетите от наводненията са огромни. За нас е важно да се помогне на хората от тези региони без бюрократични спънки. Семействата могат да се свържат на място с представителите на гореспоменатите организаций. Така доставките ще бъдат направени по официален път и материалите ще достигнат до семествата максимално бързо. Радваме се, че можем да подпомогнем хората на място така, че те да се чустват отново спокойни и сигурни“, отбелязаха членовете на управителния съвет на ТОНДАХ Глайнщетен 

ТОНДАХ Глайнщетен АД

ТОНДАХ Глайнщетен АД е водещ производител на керамични керемиди в Средна и Югоизточна Европа. Седалището на компанията е в Глайнщетен, профинция Щайермарк, Австрия.
Фирмата има 1850 служители в 11 държави. На Балканите ТОНДАХ има представителства на 5 места и производство в Сърбия, Хърватия и Македония. В Босна и Херцеговина ТОНДАХ има търговско дружество в Сараево.

През 2013 оборотът на фирмата възлиза на 154 мил. Евро. ТОНДАХ Глайнщетен залага на локален мениджмънт, най-съвременни производствени технологии и иновативна продуктова политика.